Nu är årets öppna söndagar avklarade. Tack alla som besökt oss i sommar och njutit av både hembakt fika och vår gröna oas. Nu skördar vi årets frukter, så håll utkik efter äpplen att plocka med från korgarna utanför våra grindar i höst.

Örnsro är Örebros äldsta och minsta koloniområde, grundat 1905. Det är vackert beläget vid Svartån och har 80 kolonilotter. Adressen är Idrottsvägen 32. Här kan du se var området ligger.

Under fliken Köpa kolonilott finns nu även Till salu-annonser för dig som är intresserad av att köpa kolonilott på vårt område.

Medlemsinformation

• Dela med dig av överflödet av äpplen och annan skörd. Lägg det utanför grindarna för förbipasserande.

• Missa inte höstens utbildningstillfällen i form av medlemscirkel kring koloniföreningslivet, föreläsning om jord och webbinarier. Se separat mejlutskick.

• Missa inte anmälan för äppelmustning eller möjligheten att köpa gårdsgrus till din kolonilott. Se mejl från föreningen för ytterligare information.
  • Spridningen av covid gör att vi återigen får hjälpas åt med att städa av de gemensamma toaletterna efter användning, för att minska risken för smittspridning.

• I höst ersätts den sönderrostade vattencisternen i pumphuset. Fram tills dess kan tillgången till åvatten påverkas.
  • Du hittar aktuell information om byggnationen på idrottsplatsen under en separat flik på Intern sida för Örnsrokolonister. Nu kan du se hur parken som börjat anläggas kommer att se ut. Obs! Det krävs inloggning för att läsa informationen.

• Från 1 oktober - 30 april är det inte tillåtet att köra in med bil på området. Detta då våra vattenledningar ligger väldigt ytligt och riskerar att köras sönder vid kallare väder.

Du som har kolonilott på området, logga in på interna sidorna för mer information. Login och lösenord hittar du i pärmen med allmän information i föreningsstugan.

Ansvarig för hemsidan,
kontakt via e-post: jessica.koloni@gmail.com